Hoppa till innehållet

Om os

Scandinavian Business Seating ejer varemærkerne HÅG, RH, BMA og RBM og er førende på det skandinaviske marked inden for design og fremstilling af stole til private og offentlige kontormiljøer. I fællesskab arbejder alle 470 medarbejdere for at realisere virksomhedens vision: “To make the world a better place to sit!”

Scandinavian Business Seating har sit hovedsæde i Oslo og produktionsenheder i Røros (Norge), Zwolle (Holland) og Nässjö (Sverige). Derudover har virksomheden salgsselskaber i Danmark, Tyskland, Holland, Storbritannien, Frankrig, Schweiz, Singapore, Kina og Australien.

I 2013 opnåede Scandinavian Business Seating en omsætning på omkring 103 mio. euro.

map.jpg

Ejerskab
Virksomheden blev stiftet i juni 2007 og skiftede navn til Scandinavian Business Seating i efteråret 2008. Alle de tre fusionerede virksomheder var privatejede, stærke iværksættervirksomheder med lang tradition og erfaring inden for udvikling, produktion og salg af kontorstole i Europa. HÅG har eksisteret siden 1943, RBM siden 1975 og RH siden 1977.

Scandinavian Business Seating har solide ejere i ryggen, private equity investment-virksomhed Triton. For yderligere information klik her.

Forretningskoncept
Scandinavian Business Seating udvikler og fremstiller skandinavisk designede kontorstole til private og offentlige kontormiljøer. Virksomhedens værdikæde omfatter alt fra forskning og udvikling via produktion til marketing, salg og distribution.

Virksomheden har moderne produktionsanlæg i Røros i Norge, Zwolle i Holland og i Nässjö i Sverige. De tre varemærker HÅG, RH og RBM markedsføres, sælges og distribueres både via virksomhederne selv og via et uafhængigt netværk af forhandlere.

Virksomheden opretholder en god, tæt dialog med professionelle forhandlere, indretningsarkitekter, ergonomiske designere og købere, som sammen med vores egen organisation hjælper med at sikre en effektiv dialog med og service for vores slutbrugere.

Markedsposition
Scandinavian Business Seatings primære marked er Skandinavien, som står for ca. 60 procent af det samlede salg. Salg til andre europæiske markeder udgør ca. 35 procent af det samlede salg, hvor Tyskland, Holland og Storbritannien er de største markeder.

Kontorstole og siddeløsninger står for ca. 40% af det samlede kontormøbelmarked i Vesteuropa, som anslås at være ca. NOK 20 mia. kr. værd om året. I dag er koncernen markedsførende inden for kontorstole i Skandinavien og har en markedsandel på ca. 35 procent. De sidste par år har koncernen også styrket sin position som den største producent af kontorstole i Vesteuropa, hvad angår værdi.

I samme periode har Scandinavian Business Seating vundet langt de største markedsandele på det europæiske marked. Scandinavian Business Seating befinder sig i en god position, hvad angår pris, funktion, miljø og geografisk dækning, til at erobre nye markedsandele inden for alle markedssegmenterne.

Forretningsstrategi
Scandinavian Business Seating har klare ambitioner om at udvide yderligere og dermed cementere og styrke positionen som den førende kontorstolsspecialist i Europa.

Under mottoet "anderledes og bedre" arbejder vi med innovative nye produkter og en offensiv markedsføringsstrategi inspireret af to klare markedstendenser – sundhed og miljø. Disse tendenser har deres udgangspunkt i Skandinavien, hvor Scandinavian Business Seating er pioner inden for sit felt. Det giver os et væsentligt forspring og er en fordel i forhold til vores konkurrenter, hvilket vi vil udnytte ved at kombinere ergonomi, miljøbevidsthed og kvalitet med unikt design.

Vi ved, at vi er på rette spor, hvilket er blevet bekræftet yderligere af en af vores kontorstole, som er den eneste kontorstol i verden, der er Svanemærket. En række af vores kontorstole har også vundet nationale og internationale designpriser.

Vores brands

Product has been added